Introductie Danny Jansen
Danny Jansen staat al sinds zijn 14e in de keuken en is daar sindsdien niet meer weg te slaan. Hij is begonnen als afwasser, vervolgens als leerling-kok en inmiddels is hij bekend van tv en zijn kookboeken zoals ‘Vet Lekker’ (winnaar Food blog Award 2018) ‘Danny’s Azië’ en ‘Zoals Oma dat Kan’. Dit jaar komen er 2 nieuwe boeken uit: ‘Gourmetpret met Danny’ en ‘Masterclass Desserts’, de teller staat dan op 14 kookboeken.
Danny heeft tijdens zijn loopbaan veel gereisd en heeft als culinair redacteur veel sterrenchefs mogen interviewen. Deze reizen dienen ook als grote inspiratiebron voor de verschillende recepten die hij schrijft.
Op zijn 17e maakte hij zijn tv-debuut, Danny was te zien in een kort filmpje samen met Cas Spijkers. Danny heeft jarenlang achter de schermen gewerkt bij Life&Cooking en aan de basis gestaan van de kookzender 24Kitchen, waar hij ook een aantal programma’s heeft gepresenteerd.
Na het winnen van de Food Blog Award is Danny gestart met zijn eigen kanaal Home Made Chefs. Een online platform waarop elke dag lekkere recepten en de leukste foodfacts te vinden zijn. Home Made Chefs werkt samen merken en influencers om zo kwalitatief goede content te maken. Daarnaast faciliteert Home Made Chefs ook foodvideo’s en -fotografie, kookdemonstraties en kookpodia en product activaties.
Naast koken is het verzamelen van antieke kookboeken een passie van Danny, in zijn huis heeft hij zelfs een kleine bibliotheek met daarin de mooiste boeken.